Muzika za srećno roditeljstvo

03.02.2015

SAMSUNGDa li želite da odgajate srećno dete? Da li želite da sa svojim detetom provodite maksimalno kvalitetno vreme? Da li vam je važno da vaše dete ostvari svoj pun potencijal? Da li želite da savladate veštine kojima ćete uz muziku i igru svom detetu sve ovo pružiti? Onda nam se pridružite u nizu predavanja namenjenih roditeljima i onima koji to planiraju da postanu ali i svima ostalima koji provode vreme sa decom.

Deca najviše uče i nauče u prve tri godine života i to od osoba kojima su okružena. Stimulansi kojima su izloženi od najranijeg detinjstva oblikuju čitav njihov život. Zato ni najmanje nije sve jedno kako ćemo se svojom decom baviti upravo u periodu kada fantastičan broj informacija prikupljaju i skladište u svojim glavicama. U vremenu kada su razne prečice u vaspitavanju dece lako dostupne i kada se bavljenje njima često svodi na čuvanje, dragoceno je znati kako kroz igre i svakodnevne aktivnosti možemo doprineti da njihov rast i razvoj budu maksimalno funkcionalni. Korišćenje muzike i muzičkih igara u cilju razvoja inteligencije, motorike, koordinacije, socijalizacije, ali i kreativnosti, kognitivnog, nekognitivnog i ubrzanog učenja, neke su od tema kojima ćemo se baviti u nizu predavanja namenjenim svima onima koji razumeju važnost ranog razvoja dece. Uz mnoštvo igara, predloga i smernica, odrasli će imati priliku da saznaju kako da muzika postane saveznik u razvoju dece svh uzrasta.

Predavanja sa praktičnim radionicama su podeljena u tri celine i u prvoj prate dečji razvoj od prenatalnog perioda do uzrasta od 3 godine, u drugoj je fokus na deci uzrasta do polaska u školu a u trećoj se bavimo decom školskog uzrasta. Prisutni će imati prilike da ovladaju praktičnim i odmah upotrebljivim znanjima i da kroz igru i primeren muzički izbor, svesno rade na maksimalnom kvalitetu odrastanja svoje dece.

Prvo predavanje zakazano je za 10. februar kada će prisutni imati prilike da saznaju kako se uz pomoć muzike razvija inteligencija, šta bebe čuju i šta bi trebalo da slušaju u stomaku, kako uz igru ubrzati razvoj govora i zašto je važno pevati bebama. Uz ove i mnoge druge teme, budite spremni na igru i smeh, jer nam je važno da se dobro zabavite kako bi ste takvo raspoloženje preneli i na najmladje ukućane.

Predavanja vodi diplomirani muzički pedagog Marijana Milošević Simić, autor jedine muzičke radionice za bebe u Srbiji i autor seminara akreditovanih kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pri Ministarstvu prosvete. Muzičke radionice za bebe uzrasta od šest meseci i starije održavaju se takođe u prostoru HR Centra.

Mesto: Beograd, HR Centar, Birčaninova 48, I sprat, stan 4

Datum: 10. februar 2015.

Vreme: 17:30h

Kotizacija: 3.000 dinara (roditelji koji već dolaze na radionice imaju popust 50%.)

Zbog ograničenog broja mesta, molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na office@hrcentar.rs