Loading Догађаји

PRIPREMA ZA INTERVJU ZA POSAO

PRIJAVE U TOKU

„Pre svega, priprema je tajna uspeha.“  (H. Ford)   

Koliko god iskustva imali i vešti bili prilikom intervjua za posao, dobra priprema je više od pola dobijenog posla. Odgovarajuća priprema za intervju za posao čini da budete samouvereni, autentični i ostanete fokusirani na ključne segmente čak i u nepredviđenim situacijama i kada uslede nezgodna pitanja.

Priprema omogućava da ostvarite kvalitetan odnos sa poslodavcem istovremeno držeći pod kontrolom svoj celokupan nastup i situaciju.  Mentorski rad na intervjuu za posao usmeren je isključivo na Vas – Vaše potrebe, Vaše izazove i usklađivanje Vašeg predstvljanja sa zahtevima pozicije na koju konkurišete.

Priprema za intervju za posao omogućiće Vam:

  • Razumevanje vrednosti koje poslodavac ceni i kako ih istaći u kontekstu sopstvenog iskustva.
  • Efektivno i sugestivno predstavljanje sopstvenih dostignuća, sposobnosti i izazova – način i forma isticanja potencijala i dostignuća; afirmativno predstavljanje polja razvoja i izazova; usklađivanje neverbalne komunikacije sa verbalnom; prilagođavanje sadržaja i dinamike komunikacije sagovorniku i sl.
  • Uspostavljanje kvalitetnog odnosa i sticanje poverenja poslodavca.
  • Zaobilaženje nezgodnih pitanja uz istovremeno pružanje prikladnog odgovora.
  • Pripremljene odgovore na potencijalna pitanja o Vašim sposobnostima, veštinama i iskustvima (bihejvioralni intervju) relevantnim za poziciju na koju konkurišete.
  • Prepoznavanje namere poslodavca u datom trenutku, šta određenim pitanjima zapravo procenjuje i koncipiranje adekvatnog odgovora.
  • Isticanje autentičnosti – da se predstavite onakvim kakvi jeste i istovremeno se uklopite u zahteve pozicije za koju konkurišete.
  • Osnaživanje, povećanje samopouzdanja i zadržavanje fokusa kroz simulaciju realne situacije intervjua za posao.

I kao najvažnije, suštinsko razumevanje i usvajanje celokupne strategije pripreme za intervju za posao koju ćete moći da koristite i ukoliko budete aplicirali za druge poslove u budućnosti

Priprema za intervju za posao ne obuhvata pisanje CV, stručno usavršavanje, savetovanje vezano za datu stručnu oblast, niti usmeravanje da se predstavljate onakvim kakvim niste i iznosite stavove i iskustva koja nisu vaša.

Mentorski rad za intervju za posao namenjen je svakome ko konkuriše za novi posao, ko je pozvan na intervju za posao i ima potrebu da ovlada tehnikom intervjua, nauči kako da istakne svoja dostignuća, stručnost i iskustva u kontekstu zahteva pozicije za koju konkuriše i vrednosti poslodavca ili proveri efektivnost svojih odgovora i učvrsti samopouzdanje.

Mentorski rad je individualan, jedan na jedan, veoma interaktivan i potpuno prilagođen Vašim potrebama  u funkciji pozicije za koju konkurišete. U zavisnosti od nivoa pozicije na kojoj ste trenutno i za koju konkurišete (izvršilačka, stručnjačka, menadžerska, rukovodeća i dr.) program rada se u potpunosti prilagođava datim potrebama i zahtevima. Rad se odvija u sesijama. Jedna sesija traje 120 minuta (2 časa). Broj potrebnih sesija zavisi od Vaših potreba i predznanja.

Pripremu za intervju  vodi konsultant  sa višegodišnjim iskustvom u HR sektoru na rukovodećim pozicijama.

Investicija : Na upit.

Vreme održavanja: Na upit.

Mesto održavanja: HR Centar, Resavska 48, 1. sprat, stan 12

Dodatne informacije: +381 60 55 00 596 ili na office@hrcentar.rs

Prijavite se preko formulara:

Aktuelni treninzi